Vakantiegeld, hoeveel krijg je?

Wie werkt in Nederland heeft recht op vakantietoeslag, ook wel vakantiegeld genoemd. Het is een maandelijks bedrag dat jij als werknemer tijdens jouw dienstverband opbouwt naast jouw salaris. Het vakantiegeld is een bedrag van 8% van het totale brutosalaris dat werkgevers wettelijk verplicht zijn aan de werknemers door te betalen. Uitbetaling vindt meestal één keer per jaar plaats in de maand mei.

De geschiedenis

Oorspronkelijk werd de vakantieperiode aangemerkt als onbetaald verlof. Dit veranderde toen verschillende sectoren gingen staken om wel inkomsten te ontvangen tijdens vakanties. Zo kreeg men uiteindelijk betaald verlof of vakantiedagen voor deze periode. Vroeger kwam het vaak genoeg voor dat mensen zich geen vakantie konden veroorloven. Daarom heeft de overheid een aanvullende uitkering ingesteld, die nu vakantiegeld of vakantietoeslag wordt genoemd.

Besteding van het vakantiegeld

Werkgevers profiteerden van de vakantietoeslag omdat ontspanning de werkprestaties van de werknemers echt ten goede deed komen. Hoewel het bedoeld was om een ​​zomervakantie op te nemen, zijn medewerkers volledig vrij om het naar eigen inzicht te besteden. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt om schulden af ​​te lossen of om grote aankopen te doen. Maar er zijn er natuurlijk veel mensen die er nog steeds gebruik van maken om een ​​fijne vakantie te boeken.

Rekenvoorbeeld

Bij een maandsalaris van EUR 2.500,00 ontvang je naast je reguliere salaris een jaarlijkse vakantietoeslag van EUR 2.400,00:
EUR 2.500,00 x 12 maanden = EUR 30.000,00 EUR

30.000,00 x 8% vakantiegeld = EUR 2.400,00

In totaal krijg jij dan bijvoorbeeld in mei een brutobedrag van EUR 2.500,00 + EUR 2.400,00 = EUR 4.900,00.

Waar moet je op letten bij vakantiegeld?

Om misverstanden te voorkomen, is het raadzaam om met jouw werkgever te overleggen hoe de vakantie-uitkering is geregeld. In de meeste gevallen is dit vastgelegd in de arbeidsovereenkomst.

Sommige werkgevers betalen dit niet uit in de maand mei, maar spreiden het uit over 12 maanden. Dit betekent dat je elke maand een hoger maandsalaris ontvangt in plaats van een grote jaarlijkse vakantie-uitkering.

Vakantiedagen

Daarnaast krijg je in Nederland vakantiedagen. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op minimaal 20 doorbetaalde vakantiedagen per jaar. In overleg met jouw werkgever kan jij beslissen wanneer jij een vrije dag wilt opnemen. Sommige cao’s of werkgevers voorzien zelfs in 25 of 28 vakantiedagen.

Waar moet ik op letten met vakantiedagen?

Vakantiedagen kunnen niet bij het salaris worden gerekend. Jij behoudt het recht om die vrije dagen op te nemen. Het aantal vakantiedagen wordt ook berekend op basis van de arbeidsduur van jouw dienstverband. Dus als jij deeltijd werkt, ontvang je minder vakantiedagen.

Sterck! en het vakantiegeld

Heb je vragen over de vakantiebijslag en vakantiedagen waar je volgens je arbeidsovereenkomst recht op hebt, neem dan contact met ons op. Sterck! helpt jou graag verder.

Deel dit artikel