Payroll vs uitzenden

Payroll en uitzenden: het lijkt erg op elkaar, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Bij zowel payroll als uitzenden zijn er drie partijen: de juridische werkgever, de inlener(bij Uitzenden en de Klant bij Payroll) en de werknemer. Als jij besluit om samen te werken met Sterck!, dan worden wij de juridische werkgever voor jouw medewerkers. Zo verzorgen wij de loonadministratie, sluiten arbeidsovereenkomsten af met medewerkers en nemen jouw werkgeversrisico’s over. Op dit vlak zijn payroll en uitzenden dus vrijwel hetzelfde.

 

Verschil in flexibiliteit

Bij payroll heb je de mogelijkheid om in drie jaar drie flexibele contracten aan te bieden. Het daaropvolgende contract is voor onbepaalde tijd.

Bij uitzenden kan je in het 1e jaar onbeperkt aantal contracten aanbieden. In fase 3 kan de medewerker 6 contracten aangeboden krijgen.

 

Verschil in verzuim

Hoe verzuim is geregeld verschilt bij payroll en uitzenden. Bij payroll heb je de mogelijkheid om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten, waarna je kan kiezen om bijvoorbeeld per de tweede verzuimdag onder te verzekeren.

Bij uitzenden heb je geen ziekteverzuimverzekering, omdat je de keuze hebt uit twee verschillende contractvormen: met(MUB) óf zonder uitzendbeding(ZUB). Bij een contract met uitzendbeding ben je direct vrijgesteld van facturen betalen. Bij een contract zonder uitzendbeding heb je een doorlooptijd tot maximaal vier weken. Op deze manier kan je via Sterck! voorkomen dat je ook de financiële lasten moet dragen.

 

Het pensioen van je medewerkers

Bij zowel payroll als uitzenden bouwen je medewerkers een pensioen op. Medewerkers op de payroll doen dit via Doenpensioen.

Medewerkers die werken op uitzendbasis bouwen hun pensioen op via StiPP Pensioenfonds. StiPP is een pensioenfonds voor uitzendkrachten en gedetacheerden.

 

Verschillende opties bij payrolling

Wil je wel of niet verzekeren tegen ziekteverzuim? Regel je de pensioenopbouw van je medewerkers zelf of via Sterck!? Bij payroll heb je verschillende opties om uit te kiezen, maar bij uitzenden niet. Het enige waaruit je kan kiezen is de contractvorm, oftewel met of zonder uitzendbeding. Alles hangt bij payroll af van wat de direct aangenomen medewerkers ontvangen of wat de cao voorschrijft.

 

Werving en selectie bij uitzenden

Bij payroll zoek jij zelf de geschikte kandidaten voor jouw vacatures, houdt sollicitatiegesprekken en kiest ten slotte de meest geschikte kandidaat uit. Bij uitzenden nemen wij dit van jou over. Wij werven de kandidaten, houden sollicitatiegesprekken en kiezen de meest geschikte kandidaat uit. Deze kandidaat stellen wij vervolgens bij jou in dienst.

 

Overeenkomsten

Of je nu kiest voor payroll of uitzenden: in beide gevallen ben je geen tijd kwijt aan personeels- en salarisadministratie. Jouw administratie en arbeidsovereenkomsten zijn altijd opgesteld volgens de juiste wet-en regelgeving.

Je beperkt werkgeversrisico’s en betaalt een vast uurtarief inclusief pensioen en werknemersbelastingen. Kortom: alles goed geregeld voor jouw medewerkers.

 

De verschillen in een overzicht

Payrolling

Tot 3 jaar flexibiliteit

Jij werft en selecteert zelf je medewerkers

Dezelfde arbeidsvoorwaarden als je medewerkers in directe dienst

Mogelijkheid tot ziekterisico onderverzekeren

Uitzenden

Tot 4 jaar flexibiliteit

Je geeft het werving & selectieproces uit handen

Wij volgen de NBBU cao